Характеристики на обучението - Сервитьор-барман

Завършилите обучението могат:

Наименование на професионалното
Направление:
Хотелиерство, ресторантьорство и кетеринг
Код: 811
Наименование на професията:Сервитьор-барман
Код: 811080
Наименование на специалността:Обслужване на заведения в общественото хранене
Код: 8110801
Степен на ПК:Втора
Минимално входящо образователно равнищеЗавършен X или XI клас, придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити за завършване на средно образование или завършено средно образование
Общ брой часове:
бр. ч. по теория
бр. ч. по практика
660
300
360
Форма на обучение:Дневна
Срок на обучение:1 година
Организационна формаКвалификационен курс
МодулУчебни часове
ОбщоТеорияПрактика
 Общо часове660300360
АОбща задължителна професионална подготовка60 уч.ч.60 уч.ч.
1Здравословни и безопасни условия на труд1212
2Трудово-правно законодателство1212
3Мотивация и бизнес комуникация1212
4Икономика1212
5Информационни технологии1212
БОтраслова задължителна професионална подготовка12010020
1Чужд език по професия3030
2Основи на туризма1515
3Хигиена на хранене и хранително законодателство1515
4Професионална етика и туристическо поведение301020
5Счетоводство и отчетност в туризма1515
6Отчетност на фирмата1515
ВСпецифична за професията и специалността задължителна професионална подготовка420140280
1Материалознание на хранителните продукти4242
2Технологично обзавеждане на заведенията за хранене и развлечение331518
3Технология на кулинарната продукция3030
4Микробиология1515
5Сервиране и барманство802060
6Сомелиерство401822
7Учебна практика9090
8Производствена практика9090
ГИзбираема професионална подготовка6060