Project Description
Характеристики на обучението
Наименование на професионалното Направление: |
Хранителни технологии Код: 541 |
---|---|
Наименование на професията: | Хлебар-сладкар Код: 541030 |
Наименование на специалността: | Производство на сладкарски изделия Код: 5410302 |
Степен на ПК: | Първа |
Минимално входящо образователно равнище | Начален етап на основното образование или успешно завършен курс за ограмотяване, организиран от училища в системата за народна просвета по реда за Закона за насърчаване на заетостта или при условията и по реда на програми и проекти, финансирани със средства от европейските структурни фондове |
Общ брой часове: бр. ч. по теория бр. ч. по практика |
660 304 356 |
Форма на обучение: | Дневна |
Срок на обучение: | 1 година |
номер | Модул | Учебни часове | ||
---|---|---|---|---|
Общо | Теория | Практика | ||
Общо часове | 660 | 304 | 356 | |
А | Обща задължителна професионална подготовка | 62 уч.ч. | 46 уч.ч. | 16 уч.ч |
1 | Здравословни и безопасни условия на труд | 14 | 14 | – |
2 | Трудово-правно законодателство | 6 | 6 | – |
3 | Комуникации в трудовата дейност | 6 | 6 | – |
4 | Икономика | 12 | 12 | – |
5 | Компютърно обучение | 24 | 8 | 16 |
Б | Отраслова задължителна професионална подготовка | 114 | 76 | 38 |
1 | Чужд език по професията | 36 | 16 | 20 |
2 | Техническо чертане | 24 | 12 | 12 |
3 | Машинознание | 24 | 18 | 6 |
4 | Автоматизация на производството | 18 | 18 | – |
5 | Хигиена на храните и хранително законодателство | 12 | 12 | – |
В | Специфична за професията и специалността задължителна професионална подготовка | 424 | 162 | 262 |
1 | Машини и съоръжения в предприятията за производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия | 30 | 30 | – |
2 | Процеси и апарати в хранително-вкусовата промишленост | 24 | 24 | – |
3 | Микробиология | 12 | 12 | – |
4 | Суровини и материали за производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия | 30 | 30 | – |
5 | Технология на сладкарските изделия | 226 | 60 | 166 |
6 | Художествено оформяне и моделиране на сладкарски изделия | 24 | – | 24 |
7 | Производствена практика | 80 | – | 80 |
Г | Избираема професионална подготовка | 60 | 20 | 40 |
1 | Мотивация, предприемачество и комуникативни умения | 60 | 20 | 40 |