Project Description
Характеристики на обучението
Придобилият втора степен на професионална квалификация по професията “Фермер” може да продължи обучението си по друга професия от професионално направление “Растениевъдство и животновъдство”.
Свидетелство за професионална квалификация – удостоверяващо завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация
Наименование на професионалното Направление: |
Растениевъдство и животновъдство Код: 621 |
---|---|
Наименование на професията: | Фермер Код: 621060 |
Наименование на специалността: | Земеделец Код: 6210601 |
Степен на ПК: | Втора |
Минимално входящо образователно равнище | Завършен X или XI клас, придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити за завършване на средно образование или завършено средно образование |
Общ брой часове: бр. ч. по теория бр. ч. по практика |
660 300 360 |
Форма на обучение: | Дневна |
Срок на обучение: | 1 година |
Организационна форма | Квалификационен курс |
номер | Модул | Учебни часове | ||
---|---|---|---|---|
Общо | Теория | Практика | ||
Общо часове | 660 | 300 | 360 | |
А | Обща задължителна професионална подготовка | 32 уч.ч. | 32 уч.ч. | – |
1 | Здравословни и безопасни условия на труд | 8 | 8 | – |
2 | Икономика | 8 | 8 | – |
3 | Трудово-правно законодателство | 4 | 4 | – |
4 | Бизнес комуникации и мотивация в трудовата дейност | 4 | 4 | – |
5 | Информационни системи и технологии | 8 | 8 | – |
Б | Отраслова задължителна професионална подготовка | 508 | 188 | 320 |
1 | Чужд език по професия | 18 | – | 18 |
2 | Аграрна икономика | 49 | 19 | 30 |
3 | Аграрно право | 46 | 30 | 16 |
4 | Почвознание | 63 | 23 | 40 |
5 | Анатомия и физиология | 56 | 20 | 36 |
6 | Основи на животновъдство | 62 | 26 | 36 |
7 | Основи на растениевъдство | 62 | 26 | 36 |
8 | Селскостопанска техника | 72 | 26 | 46 |
9 | Производствена практика | 80 | – | 80 |
В | Специфична за професията и специалността задължителна професионална подготовка | 60 | 20 | 40 |
1 | Агроекология и принципи на устойчивото земеделие | 60 | 10 | 40 |
Г | Избираема професионална подготовка | 60 | 60 | – |