Project Description
Характеристики на обучението
Завършилите обучението могат:
Да се реализират на пазара на труда;
Да продължат обучението си за актуализиране и разширяване на придобитата професионална квалификация чрез обучение по рамкова програма Е, както и за придобиване на трета степен на професионална квалификация , ако отговарят на изискванията за входящо образователно равнище;
Да придобият професионална квалификация по друга професия чрез обучение по рамкова програма А или рамкова програма Б;
Да придобият квалификация по част от друга професия, чрез обучение по рамкова програма
Наименование на професионалното Направление: |
Търговия на едро и дребно Код: 341 |
---|---|
Наименование на професията: | Продавач-консултант Код: 341020 |
Наименование на специалността: | Продавач-консултант Код: 3410201 |
Степен на ПК: | Втора |
Минимално входящо образователно равнище | Средно образование или придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити за завършване на средно образование или завършено средно образование |
Общ брой часове: бр. ч. по теория бр. ч. по практика |
600 300 360 |
Форма на обучение: | Дневна |
Срок на обучение: | 1 година |
№ | Модул | Учебни часове | ||
---|---|---|---|---|
Общо | Теория | Практика | ||
Общо часове | 660 | 300 | 360 | |
А | Обща задължителна професионална подготовка | 60 уч.ч. | 60 уч.ч. | – |
1 | Здравословни и безопасни условия на труд | 12 | 12 | – |
2 | Информационни технологии | 12 | 12 | – |
3 | Икономика | 12 | 12 | – |
4 | Трудово-правно законодателство | 12 | 12 | – |
5 | Бизнес-комуникации | 12 | 12 | – |
Б | Отраслова задължителна професионална подготовка | 120 | 104 | 16 |
1 | Чужд език по професия | 30 | 15 | 16 |
2 | Икономика и отчетност в търговията | 45 | 45 | – |
3 | Хигиена на храните и хранително законодателство | 25 | 25 | – |
4 | Управление и контрол на качеството | 20 | 20 | – |
В | Специфична за професията и специалността задължителна професионална подготовка | 420 | 136 | 284 |
1 | Мениджмънт и маркетинг на търговската дейност. | 42 | 42 | – |
2 | Стокознание на хранителните стоки | 30 | 30 | – |
3 | Стокознание на нехранителните стоки | 30 | 30 | – |
4 | Техника в търговията на дребно | 18 | 18 | – |
5 | Търговска реклама | 16 | 16 | – |
6 | Учебна практика | 154 | 30 | 154 |
7 | Производствена практика | 130 | 30 | 130 |
Г | Избираема професионална подготовка | 60 | – | 60 |