Project Description
Характеристики на обучението
Наименование на професионалното Направление: |
Хотелиерство, ресторантьорство и кетеринг
Код: 811 |
---|---|
Наименование на професията: | Камериер Код: 811030 |
Наименование на специалността: | Хотелиерство Код: 8110301 |
Степен на ПК: | Първа |
Минимално входящо образователно равнище | Начален етап на основното образование или успешно завършен курс за ограмотяване, организиран от училища в системата за народна просвета по реда за Закона за насърчаване на заетостта или при условията и по реда на програми и проекти, финансирани със средства от европейските структурни фондове |
Общ брой часове: бр. ч. по теория бр. ч. по практика |
360 162 198 |
Форма на обучение: | Дневна |
Срок на обучение: | 1 година |
номер | Модул | Учебни часове | ||
---|---|---|---|---|
Общо | Теория | Практика | ||
Общо часове | 360 | 162 | 198 | |
А | Обща задължителна професионална подготовка | 42 уч.ч. | 42 уч.ч. | 0 уч.ч. |
1 | Здравословни и безопасни условия на труд | 12 | 12 | – |
2 | Икономика | 6 | 6 | – |
3 | Трудово-правно законодателство | 6 | 6 | – |
4 | Мотивация и комуникативност. Комуникации в трудовата дейност | 18 | 18 | – |
Б | Отраслова задължителна професионална подготовка | 66 | 42 | 24 |
1 | Хигиена на хранене и хранително законодателство | 6 | 6 | – |
2 | Професионална етика и туристическо поведение | 6 | 6 | – |
3 | Отчетни документи в хотелиерството | 6 | 6 | – |
4 | Информационни технологии и работа с компютър | 12 | 6 | 6 |
5 | Чужд език по професията | 36 | 18 | 18 |
В | Специфична за професията и специалността задължителна професионална подготовка | 192 | 48 | 144 |
1 | Машини и съоръжения в хотелиерството | 14 | 8 | 6 |
2 | Технология на камериерското обслужване | 86 | 28 | 58 |
3 | Стокознание на промишлените стоки | 12 | 12 | 0 |
4 | Производствена практика | 80 | – | 80 |
Г | Избираема професионална подготовка | 60 | 30 | 30 |